Најава: Световасилијевска литија у Требињу у недјељу 09.02.2020 - www.Bosna-Hercegovina.com

5. фебруар 2020.


НАЈАВА: СВЕТОВАСИЛИЈЕВСКА ЛИТИЈА У ТРЕБИЊУ У НЕДЈЕЉУ 09.02.2020


Вјерујући Светосавски и СветоВасилијевски народ Херцеговине, са Благословом његовог преосвештенства Епископа Захумско Херцеговачког и приморског Димитријам организује, у недељу 9. фебруара 2020. године

 

СВЕТОВАСИЛИЈЕВСКУ ЛИТИЈУ

 

и молебан у знак подршке братском народу и нашој цркви у Црној гори.

"Молимо вас све именом Божијим, нашег Светог Оца Саве, Светог Василија Острошког и Светог Петра Миротворца и Чудотворца, будимо мирни, достојанствени и молитвени у нашим литијама, као и до сада.

У Богу је сва сила и снага и истина. Наше је да је слиједимо. Нећемо угодити Богу бакљама, скандирањима, нередом. Тиме само нарушавамо мир и достојанство наших литија, а самим тим чинимо дјело које није Богу угодно.

У нашим литијама сам Господ и светитељи са нама ходе. Томе су свједоци сви који у њима учествују. У литијама се понашамо исто као када идемо у Острошку светињу – носећи молитву, вјеру, љубав и наду да ће Господ услишити наше молитве.

Зато у литијама носите иконе своје крсне славе или неког другог светитеља коме ћемо се у току литије молити. Мржњу, провокације и примитивизам, који су страни правом и истинском народу Божијем, остављамо онима који од тога живе и који се тиме хране. За њих се на нашим молебанима молимо ”да им Бог подари покајање, просвијетли ум и срце и обасја душу светом љубављу”.

Ми бранимо светињу, бранимо и Црну Гору, али молитвом, љепотом и лијепим васпитањем. Будимо људи које ће историја памтити по примјеру чојства и јунаштва, а не, не дај Боже, по нечему другом.

Сабрање вјерног народа биће у родном мјесту Светог оца Василија у селу Мркоњићи у 10:30 сати. Молимо вас да из својих домова понесете по једну икону коју ћете носити на литији.

 

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ
ДЈЕЦА СВЕТОГ ВАСИЛИЈА

 

 


Посјећено је: 923  пута
Број гласова: 5
Просјек: 5,00


Tags:
TREBINJE
LITIJA
SVETI VASILIJE
CRKVA
SPC
MRKONJICI
HERCEGOVINA
PODRSKA BRACI


Оцијените нам овај чланак:


ПОВЕЗАНЕ ВИЈЕСТИ:

Ко је прави херој Требиња: Срђан Алексић или Александар Маслеша?

Олга Драшко

Сјећање на другу Митровданску офанзиву из пера Топса, војника ВРС

Јован Дучић о Требињу

Величанствена литија у Требињу 9. фебруара 2020

У недјељу у Требињу владика Димитрије предводи скуп подршке за Црну Гору

Документарно-играни филм "Коридор 92"