Крици и опомена - www.Bosna-Hercegovina.com

23. мај 2018.


КРИЦИ И ОПОМЕНА


Књига "Крици и опомена" је ауторско дело Љиљане Булатовић-Медић, српског писца и публицисте. Ово је њена друга књига по реду, коју је објавила везано за Сребреницу, а петнаеста у укупном опусу.

Ова књига представља истинско  потресно сведочанство о томе шта су српски цивили преживели у муслиманским логорима на територији Сребренице, током рата у Босни и Херцеговини 1992-1995.

Каква све мучења и иживљавања од својих џелата муџахедина (добровољци из арапских земаља), као и домаћих муслиманских војника из Армије Босне и Херцеговине, под командом злочинца Насера Орића.

Књига је издата и промовисана 2008. године у Удружењу књижевника Србије.

Љиљана Булатовић-Медић се дуго година бави ратом у Босни и Херцеговини 1990-их година, постала је врстан познавалац ове тематике јер је имала прилику да прочита на хиљаде докумената војних, цивилних, судских власти, па чак и досијеа Хашког Трибунала. Читала је такође и књиге које су написали муслимански аутори, где се често лажирала истина стварајући "мит о геноциду". Поред свега тога, она је на често боравила "лицу места", односно у Подрињу где је имала прилику да забележи исповести жртава из прве руке.

 

Књигу можете поручити путем електронске поште: likid@eunet.rs


Посјећено је: 1341  пута
Број гласова: 5
Просјек: 5,00


Tags:
KNJIGE
KRICI I OPOMENA
LJILJANA BULATOVIC MEDIC
SREBRENCA
ISPOVESTI
BOSNA
PODRINJE
1992
1993


Оцијените нам овај чланак:


ПОВЕЗАНЕ ВИЈЕСТИ:

1992: Бјеловац

Сребреничке жртве 1992-1994

Годишњица од ослобођења Сарајева у Првом свјетском рату

Прича из Сарајева: Никад ми се више мајко нећеш обрадовати

Прослава Ивањдана у Биљешеву код Какња 2021. љета Господњег

Причао о Пастирку: Ал' се некад добро живјело

Логор Оџак