Гради се нови Саборни храм у Братунцу и централно спомен обиљежје - www.Bosna-Hercegovina.com

7. јун 2021.


ГРАДИ СЕ НОВИ САБОРНИ ХРАМ У БРАТУНЦУ И ЦЕНТРАЛНО СПОМЕН ОБИЉЕЖЈЕ


Начелник општине Братунац Срђан Ранкић је данас по благослову митрополита дабробосанског Хризостома покренуо иницијативу за изградњу Саборног храма и централног спомен обиљежја за жртве геноцида над српским народом општине Братунац и средњег Подриња кроз цијели ХХ вијек. Начелник је најавио доношење Одлуке о измјени Регулационог плана за насељено мјесто Братунац, гдје ће се изградити поменути храм и обиљежје.

- „Храм ће бити изграђен у центру града и представљаће својеврсни споменик свим нашим мученицима пострадалим само зато што су били православни Срби, и биће симбол васкрсења српског народа.

Након немилих догађаја од претходне суботе, када је на непримјерен и вандалски начин порушен православни храм Усјековања главе светог Јована Крститеља у Коњевић Пољу на овом подручју, а и шире, дошло је до оправданог огорчења народа и нажалост, до потенцијалних међунационалних тензија. Свему томе допринијеле су и изјаве муслиманских политичара.

Еуфорија и одушевљење због рушења православног храма није прави начин односа према овој деликатној ситуацији. Прави изазов је заједно изграђивати и служити напретку, а не рушити, а нарочито не вјерске објекте“- истакао је Ранкић.

Начелник је рекао да су ови догађаји оснажили и ујединили српски народ у борби за истину и правду.

„Сви ћемо заједно изградити нови храм који ће васкрснути на љубави, јединству и поносу српског народа и који нико неће моћи срушити“ - поручио је начелник Ранкић, и додао да га посебно радује чињеница да се након суботњих догађаја јавио велики број људи, који желе да поклоне своју земљу за градњу храма на новој локацији, али и да помогну на сваки други начин.

Захваљујући се свима, Ранкић је истакао да je за изградњу овог величанственог храма јутрос добио благослов од митрополита дабробосанског Хризостома и да се у реализацију креће од овог тренутка.

„Јутрос је општина Братунац отворила намјенске рачуне за уплату средстава, те свако ко жели да помогне нека то учини од овог тренутка директном уплатом на рачун, кампањом прикупљања средстава, ширењем информација о изградњи храма, донаторским вечерима, креирањем трајних налога или на начин који то сматра сврсисходним како би се у реализацију ове Богом надахнуте и благословене изградње кренуло што прије.“

Средства се могу уплатити на сљедеће бројеве рачуна:

- Рачун у конвертибилним маркама: 5620038166039244

-Девизни рачун:

IBAN: BA395620038166039923

SWIFT BIC: RAZBBA22

За све додатне информације, као и било какву помоћ, можете се обратити директно у општинску управу у Братунцу на

телефон +387 (0)56 410176 или
електронску адресу: nacelnik.opstinabratunac@gmail.com

Срђан Ранкић

 

Извор: opstinabratunac.com
07.06.2021.

 


Посјећено је: 462  пута
Број гласова: 0
Просјек: 0,00


Tags:
SRDJAN RANKIC
MITROPOLIT HRISTOZOM
KONJEVIC POLJE
OPSTINA BRATUNAC
EUFORIJA ODUSEVLJENJE
FATA ORLOVIC
SREDNJE PODRINJE
ISTOCNA BOSNA


Оцијените нам овај чланак:


ПОВЕЗАНЕ ВИЈЕСТИ:

Чувала нас небројено пута икона Св. Николе што је купио прађед Ђуро у Сарајеву

Сјећање на дјечака Александра Обрадовића из Рогатице

Чувала нас небројено пута икона Св. Николе што је купио прађед Ђуро у Сарајеву

Манастир Карно код Сребренице

Прича о Зорану Чабаку, Сарајлији кога муслимански медији сатанизују

Манастир Карно код Сребренице

Васкрснуће Цветка Ристића из Скелана: Супруга му родила близанце Новака и Јована